h

SP wil beter communicatie over veranderingen in de zorg

1 februari 2015

SP wil beter communicatie over veranderingen in de zorg

Gemeente zorgt voor onrust

De SP wil dat de gemeente Doesburg mensen beter informeert over de veranderingen in de zorg.  SP-fractievoorzitter Patrick Ott; “Het is al erg genoeg dat er zo bezuinigd wordt, maar daarover moet de gemeente dan niet ook nog eens stommetje gaan spelen. Mensen heb recht op duidelijkheid.”

De gemeente steekt heel veel geld in de communicatie maar zonder enig resultaat. De mensen blijven met onzekerheid zitten want de wethouder kan geen antwoorden geven. Niemand weet wat zij in juni van dit jaar te horen krijgen. Komen zij dan nog wel in aanmerking voor de zorg die ze toch zo hard nodig hebben.

De eerste klachten zijn al binnen volgens de SP Doesburg, Patrick Ott: “. Er is  veel onrust en dat wordt alleen verstrekt door de communicatie vanuit de gemeente.”

Een mevrouw vertelt; ”ik heb laatst aan de IQ test meegedaan op televisie en toen kwam ik op 139 dus ik ben niet dom. Maar van de brieven die ik krijg over mijn Persoonsgebonden Budget  van de gemeente en de sociaal verzekeringsbank krijg snapte ik niets. Ze praten langs elkaar op. Moet van het bedrag nu wel of niet de eigen bijdrage af? Bij het drukke zorgloket konden ze deze vraag niet beantwoorden.”

Ott: ”We hebben gemerkt dat door het niet kunnen beantwoorden van vragen en gebrekkige communicatie mensen nog onrustiger worden.”

Wie zorgen heeft of vragen over de zorgplannen van de gemeente Doesburg  kan deze melden via  zorgvoorelkaardoesburg@gmail.com

U bent hier